Rebusløype rundt kirkene for barn


Inviter med en venn, og få med deg mamma eller pappa, og ta en tur til kirken din og bli med på rebusløype. Finn løsningsordet og bli med i trekning om en premie!

 

Vi som underviser barn i kirken har laget rebusløyper rundt alle kirkene. Rebusløypen har sju poster, og det er det samme hvor man starter, bortsett fra posten om GRAVPLASS – den er det lurt å avslutte med, særlig ved de kirkene der gravplassen ligger et stykke unna. På denne posten er det også et oppslag om LØSNINGSORD og PREMIERING.

 

Løypen er «selvinstruerende», og man kan gå rundt på postene når det måtte passe. Hver post inneholder en oppgave, en morsom aktivitet og en bokstav å huske.

 

Oppgavene handler om kjennetegn ved kirkebygget, funksjonen til kirkeklokkene, liturgiske farger som brukes i kirken, høytider som kirken markerer – i noen av kirkene er det laget utstillinger i vinduene til høytidene – , hvem som jobber i kirken, kirkelige tradisjoner og besøk på en gravplass – se på gravsteinene, finne datoer og minneord.

 

Vi oppfordrer også til å sende bilder, med tillatelse fra foresatte. Det hadde vært fint å få bruke bilder av barn som benytter rebusløypen i menighetsbladet a:men. Bilder kan sendes til amen.askoy@gmail.com. Ta gjerne kontakt med redaktør Sigrun Landro Thomassen, tlf 97 15 00 88, om noen vil bli med å lage «reportasje» fra løypeturen.

 

En vinner trekkes blant de som sender inn løsningsordet, og premien tilpasses vinneren/vinnerne (om det er enkeltperson(er), en gruppe eller en skoleklasse. Rebusløypene vil være tilgjengelige frem til skoleferien.

 

Vi håper mange vil ha glede av rebusløypen!

 

Tilbake