Påsken for barn


Vanligvis samler vi mange barn i kirkene våre på denne tiden og forteller om det som skjedde i påsken. Nå kan vi ikke gjøre det, og derfor har vi samlet noen forslag til hvordan dere kan snakke om og lære om påsken hjemme med barna. Slik kan barna også bli aktivisert på ulike måter.


 

 

 

Tegnefilm fra Superblink

Superblink har laget en kort og fin tegnefilm om hele påskefortellingen i Bibelen.

Se filmen her


 

Påskekalender

Kalender med en luke for hver dag fra palmesøndag til 2. påskedag. Korte tekster på baksiden av lukene forteller barna historien om Jesu død og oppstandelse.

Påskekalenderen kan kjøpes hos Bergen kristne bokhandel (de sender også i posten)

 

 

 


 

Påskehage

Lag en mini-påskehage sammen med barna.

Du trenger: en vid bolle/kar/fat, jord, engkarsefrø/gressfrø/mose, pinner til kors, blomsterpotte til gravåpning, stein til graven. Evt blomsterpynt, småstein.

Se på bildene hvordan du går frem. Dere kan enten bruke jord og så frø - engkarse spirer fort, og det er gøy å følge med på at hagen blir grønn og vokser. Eller dere kan velge å bruke mose, og lage hagen «ferdig» med det samme. Dette er en kjekk aktivitet å gjøre sammen, og mens dere lager den kan dere snakke sammen om hva som skjedde i påsken; om Jesus som døde på korset, ble lagt i en grav, og at han stod opp igjen. Påskehagen er fin som dekorasjon på et bord. Den kan gjerne brukes «aktivt» gjennom påsken, på den måten at dere snakker om at Jesus døde på korset på langfredag, og at steinen ligger foran gravåpningen, og tas til side først på 1.påskedag. Da kan dere gjerne pynte med noen blomster og kanskje tenne et telys ved graven.

Ta gjerne bilder av påskehagen, helst sammen med dere som har laget den, og send til oss: amen.askoy@gmail.com Vi deler gjerne bildene på Facebook, Kirkene på Askøy, og i menighetsbladet, så si ifra om det er OK.

 

 

 


 

 

Bygg påsken i lego/duplo

Er barna glad i å bygge med lego eller duplo? Kanskje de kan utfordres til å bygge scener fra påsken? Lag en scene fra hver av høytidsdagene, og lag en utstilling! Del gjerne bilder med oss!

Palmesøndag – Jesus rir på et esel, folk legger klær på bakken, og har palmegreiner
Skjærtorsdag – Jesus vasker føttene til disiplene, og spiser sammen med dem
Langfredag – Jesus blir hengt på et kors
Påskedag – graven er tom, Jesus har blitt levende igjen

 


 

Fargeleggingsark påskedagene

Fargelegging er alltid gøy! Her er noen fargeleggingsark til høytidsdagene i påsken. Print ut, og la barna fargelegge.

Palmesøndag

Skjærtorsdag

Langfredag

Påskedag

 

Tilbake