Untitled

Tirsdag 30. august kl. 19.00 kommer utøvere fra The Edvard Grieg International Piano Competition til Erdal kirke! 

Etter to år med "unntakstilstand" er konkurransen tilbake til Bergen, og med besøk her til Erdal kirke.

Fra 27. august til 3. september 2022 deltar 30 svært gode pianister fra hele verden i ”The Edvard Grieg International Piano Competition” i Bergen. Til årets konkurranse meldte det seg hele 247 søkere, og av disse er 30 invitert til Bergen for å konkurrere om førsteprisen på 30.000 Euro. Arrangementet er i hovedsak knyttet til Troldhaugen og Grieghallen (finalen med Bergen Filharmoniske Orkester), men KODE Edvard Grieg Museum Troldhaugen ønsker også å legge til rette for at konkurransen blir et regionalt samarbeidsprosjekt.

Takket være god støtte fra Vestland fylkeskommune kan noen av utøverne som ikke kommer til finalen få reise til andre deler av fylket, og knytte bånd til arrangører i regionen som har gode arenaer for klassisk musikk. Derfor blir det mulig å høre pianistene på konserter på Kabuso i Øystese, i Oseana Kunst & Kultursenter i Os, i Erdal kirke på Askøy, i Knarren på Knarvik og i Valestrand Kulturkyrkje i Sveio. Konkurransen vil dermed nå ut til hele regionen, og deltakerne får en unik mulighet til å oppleve enestående natur og kultur i Bergen og Vestland, og samtidig ta del i den rike musikkarven i regionen.

Konserten er et samarbeid mellom The International Edvard Grieg Competition og Erdal kirke. Hovedsponsor for konkurransen er Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen.

Disse pianistene kommer til Erdal:

Xuehong Chen, Kina

Da Young Kim, Sør-Korea

JongHo Won, Sør-Korea

 

Verk av Scarlatti, Schubert, Beethoven, Chopin, Debussy, Rachmaninov, Grieg

 

Mer info her.

Gratis adgang, ofring ved utgangen/Vipps.

Tilbake