Påskeløyper og påskeaktiviteter for barnefamilier


Ta en tur rundt kirken din i påsken og gå påskeløypen, som forteller om hva som skjedde i påsken. I denne artikkelen tipser vi også om ulike påskeaktiviteter for barn og for familien.

 

 

Påskeløyper rundt kirkene

Ta en tur rundt kirken din i påsken og gå påskeløypen, som forteller om hva som skjedde i påsken. Noen steder må du løse mysterier også. Rundt Ask, Erdal, Strusshamn og Tveit kirker henger det masse påsketegninger laget av skolebarn på Askøy. Også på Mizpa på Follese er det tegninger laget av barn fra Follese skole.

 

Digital påskesamling: Påske med Krølle

Påskesamling-film om påsken og påskefortellingen – til små barn, målgruppen primært 2-6 år. Krølle er et lite lam, som denne gangen har kledd seg ut og vil være påskekylling. Det blir lek og tull og sang – og så lurer Krølle på hva som egentlig skjedde med Jesus i påsken.

Lenke til påskesamlingen finner du på denne samlesiden, der det også ligger mange andre Krølle- og søndagsskolesamlinger for barn.

Se påske med Krølle

 

Påskefilm fra Superblink

En kort og fin tegnefilm som enkelt forteller hva som skjedde i påsken.

Se filmen her

 

Fargeleggingsark

Skriv ut og fargelegg påskemotiver fra palmesøndag, skjærtorsdag, langfredag og påskedag. Her er det bare å finne frem tegnesaker eller maleskrin.

Last ned fargeleggingsark

 

Påskequiz

Hva kan du egentlig om påsken? Samle familien til quiz i påskeferien, eller test egen kunnskap om den viktigste kristne høytiden.

Ta påskequizen her

 

Les og hør bibelhistoriene

Les og hør de spennende bibelhistoriene om påsken. Hentet fra barnebibelen Tidslinjen.

Påskens bibelhistorier

 

Løs påskemysterium

IKO forlag har laget et digitalt påskemysterium/quiz! Det er gratis, og passer for barnefamilier som kan løse den sammen, eller for barn fra 10 år og opp. Det handler om noen venner som kommer tett på den aller første påskefortellingen og som må løse ulike oppgaver for å komme videre. Her må man gruble og knekke nøtter - både gøy og utfordrende!

Sjekk det ut her! (Det tar omtrent 30-45 min å gjennomføre hele)

 

Tilbake