Påmelding og informasjon om dåp


Dåpen er en av de store dagene i familien. Dåpsdagen er en markering og feiring av barnet som er født. Men den er noe mer. Dåp er ett av kirkens to sakrament. Det er en hellig handling kirken utfører på oppdrag fra Jesus.

Fra 1. oktober -18 har Den norske kirke ikke mulighet til å sende ut invitasjon til dåp. Opplysninger du trenger for dåp i en av kirkene på Askøy finner du her, eller ta kontakt på telefon 56157100 eller post@kirken-askoy.no.

Når et barn blir båret til dåp, blir vi minnet om at ingen kan bære seg selv. Dåpen er en markering der barnet har alle sine viktigste støttespillere rundt seg, og der Gud lover å følge barnet alle dager. Alle som ønsker å døpe barnet sitt er velkommen i kirken.

 

Vil du bli med på babysang?

Vi har kurs i babysang som starter både i januar og september. Ta kontakt for mer informasjon om tid, sted og påmelding: pia.melby@kirken-askoy.no eller linda.guttormsen@kirken-askoy.no

 

Dåpssamtalen

Det blir dåpssamtale i kirken hvor dåpen skal finne sted, dersom ikke annen beskjed er gitt. Tidspunktet for dåpssamtalen tildeles ved bekreftelse av påmelding til dåp.

Alle som skal ha dåp i samme kirke, kommer til felles samtale og gjennomgang. I kirken blir dere tatt i mot av presten og en dåpsvert, som også vil være tilstede og hjelpe dåpsfamiliene til rette på dåpssøndagen. Emne for samtalen er dåpens betydning og dåpsliturgien. Vi tar også for oss praktiske ting i forbindelse med dåpssøndagen, og dere blir gjort kjent med menighetens plan for trosopplæring, som barnet deres skal delta i.

Det er ønskelig at både foreldre og faddere er tilstede på dåpssamtalen.

 

Tilbake