Vi gratulerer årets konfirmanter med den store dagen

Vi gleder oss til de to kommende helgene med konfirmasjoner både lørdager og søndager i kirkene på Askøy.

Konfirmasjon i kirken har fortsatt stor oppslutning. 244 ungdommer skal konfirmere seg i kirkene på Askøy de to kommende helgene, og samler dermed de fleste av 15 -åringene på Askøy.

I 2020 var det 95 % av de døpte i Herdla som ble konfirmert, 83% i Strusshamn, 80% i Ask, 72% i Erdal og 68% i Tveit.

Tilbudet konfirmantene får har endret seg opp igjennom tiden, og ungdomsarbeidet ALIVE i kirkene er med og legger til rette for et kjekt opplegg. De kan følges på Insta, Facebook, TIKTOK m.m.

Temaene har vært om Gud, Jesus og Den hellige Ånd, identitet og selvfølelse, kjærlighet og relasjoner, deltaking på Kirkens Nødhjelps fasteaksjon, som ble digital i år. Det har vært leir eller weekend med tema om Gud og vitenskap, Gud og det onde, «Grill en kristen» og mye mer.

Foruten ALIVE – standardpakke med samlinger i kirken kunne konfirmantene velge Media, Tensing, KRIK med idrett, Smågrupper og Godhet; med besøk på sykehjem, generasjonskafe m.m.

Årets konfirmasjonsgudstjenester vil bli direkteoverført til familiene. Det er fortsatt begrenset antall gjester som kan være med i kirken, og det vil derfor ikke være mulig å delta for de som ikke er påmeldt som gjester til konfirmantene.